L'empresa Nupik llança la gamma NaturGo de solucions sostenibles i de futur per a grans esdeveniments i food service

Nupik, empresa líder en la fabricació de parament per la taula ubicada a Polinyà, està desenvolupant una intensa activitat d'inversió per a la posada en marxa de noves instal·lacions i línies de producció. En total, 15 milions d'euros destinats a produir, d'una banda, gots de cartó de diverses mesures i acabats, i per una altra també per la fabricació de polpa de cel·lulosa modelada per a plats, safates i bols.
Aquesta inversió forma part del llançament de la nova gamma NaturGo fabricada únicament amb materials renovables, reciclables i sostenibles. Gots, plats, bols, coberts i canyetes que mantenen la seva funcionalitat respectant el medi ambient. En la seva fabricació, les matèries primeres usades estan totes certificades garantint el seu origen i posterior reciclatge:


Fibra de polpa. Composta de cel·lulosa de fusta i altres fonts vegetals, com el sobrant de canya de sucre o iuca, els plats, bols i  safates fabricades amb polpa permeten el seu ús en el microones. Són compostables, amb la qual cosa el seu reciclatge és a través del contenidor marró de l'orgànic, podent ser abonament per a nou material vegetal.


Paper i cartó. Tot el paper i cartó dels productes Naturgo procedeixen de massa forestal controlada per organitzacions com PEFC o FSC, que mantenen una estricta cadena de custòdia en tot el seu procés de vida per a garantir un origen i transformació ètic i sostenible. Gots, plats o canyetes que posseeixen unes qualitats tant estètiques com funcionals iguals als productes de plàstic tradicional. Després del seu ús, el seu reciclatge és mitjançant el contenidor blau del paper i el cartó.


Fusta. Els coberts i paletines fabricats amb fusta posseeixen una innovadora estètica que li confereix una imatge natural i un tacte agradable, sent la seva matèria primera fusta obtinguda de fonts controlades i garantides.
Bioplàstics PLA i CPLA. Els bioplàstics es diferencien del plàstic tradicional pel seu origen no fòssil i renovable, i per ser biodegradables en compostatge. 
Aquests processos de compostabilitat estan garantits basant-se en normes com l'europea EN-13432 d'envasos i embalatges. 


Nupik Internacional compta amb una plantilla de 200 empleats i té filials comercialitzadores a França, Portugal i Regne Unit. La seva xifra de negoci l'any 2018 va aconseguir els 72 milions d'euros. La seva seu central està situada a Polinyà i compta  amb un magatzem intel·ligent i diverses plantes de producció. A mitjans del 2016 va ser adquirida per les companyies italianes Flo i Dopla, empreses del mateix sector, integrant-se en un grup empresarial de prop de 400 milions d'euros de volum de negoci. El seu principal mercat és l'espanyol i exporta al voltant del 50% a França, Regne Unit, Portugal, Països Baixos, Rússia i alguns països àrabs. Està present a la gran distribució i al canal Horeca.


Veure fitxa empresa