L'empresa SD Distribuciones es transforma cap a la indústria 4.0

SD Distribuciones és una de les empreses que ha participat en el projecte Task Force Tecnològic del Programa Indústria 4.0 a la Riera de Caldes realitzant una transformació 4.0 que li ha permès encarar amb solvència els desafiaments que planteja en l’actualitat el sector editorial.
L’empresa es dedica a la distribució de còmics i articles especialitzats d'oci, nascuda de la fusió de dues distribuïdores que porten treballant en el sector des de 1994. Encara que en els seus inicis la seva activitat es basava a oferir un servei específic a llibreries especialitzades, la seva oferta ha crescut fins a arribar a tota mena de comerços: des de llibreries a grans superfícies, i recentment també a botigues de joguines i centrals de compra. Són proveïdors a més de 800 punts de venda repartits per tota Espanya. Actualment SD Distribuciones és la distribuïdora especialitzada en aquest sector més gran del país. En l'actualitat representen a més de 180 empreses.
L’empresa va plantejar-se inicialment l’oportunitat de millora que tenia si transformava l’activitat logística dels seus canals de distribució.
La principal necessitat de SD Distribuciones era trobar un partner tecnològic que els aportés un software de gestió de magatzems SGA que optimitzés la càrrega de treball manual i els desplaçaments del personal que preparen les picking lists.
Amb l’acompanyament dut a terme per part de l’equip d’Indústria 4.0 a la Riera de Caldes l’empresa SD Distribuciones ha pogut realitzar aquesta transformació 4.0 que l’ha portat a digitalitzar part dels seus processos de gestió escurçant el temps invertit en tasques manuals, i per tant, esdevenint una empresa molt més eficient.


Veure fitxa empresa