La plataforma BusUP oferirà servei d'autocars compartits als polígons

El mes de setembre entrarà en funcionament als municipis de Santa Perpètua, Polinyà, Sabadell i Palau-solità i Plegamans la plataforma BusUp, una aplicació que permet compartir viatges en autobusos privats per desplaçar-se fins a la feina i suposa una alternativa al cotxe especialment en llocs on el transport públic és limitat.


L’usuari només ha d’accedir a la plataforma, que estarà operativa a partir de setembre, escollir el seu destí i fer una sol·licitud de ruta. A partir d’aquí, a través d’algoritmes d’agregació de demanda, BusUp identificarà els usuaris que tinguin necessitats similars i oferirà la ruta d’autobús privada més apropiada. Si no existeix, la mateixa plataforma s’encarrega de crear una línia nova en funció del nombre de sol·licituds rebudes. Un cop la ruta estigui enllestida, només caldrà accedir-hi i comprar un bitllet en línia. Els autobusos són operats per companyies certificades i conduïts per conductors professionals. El seient està garantit i, a més, els usuaris disposaran de servei wifi gratuït. De mitjana, un autocar retira 33 cotxes de la carretera i resulta un 30% més barat, segons BusUp.


En aquests moments des dels diferents serveis de Desenvolupament Local i Promoció Econòmica dels municipis que participen en aquesta nova iniciativa, s'estan realitzant visites a les empreses del territori per conèixer les necessitats de transport que tenen els seus treballadors i treballadores.


Si esteu interessats en aquest servei, podeu posar-vos en contacte amb els serveis de Desenvolupament Local i Promoció Econòmica dels municipis de Santa Perpètua, Polinyà, Sabadell i Palau-solità i Plegamans.