Nova línia de fabricació de materials avançats a l'empresa Plasgom.

L'empresa Plasgom, fabricant de compostos termoplàstics per a diversos sectors com la construcció, l'automoció o els béns de consum, ha posat en marxa recentment una línia de fabricació de materials avançats que, junt amb l' impuls de les exportacions, li permetrà augmentar la facturació un 20% aquest any. Plasgom, que forma part del grup francès KEM ONE INNOVATIVE VINYLS, tancarà el 2015 amb un volum de negoci de 28M€, enfront dels 23M€ de l'any anterior.
Fundada el 1989 i situada a Santa Perpètua de Mogoda, és membre del Clúster de Materials Avançats, una iniciativa creada aquest any amb el suport de la Generalitat (a través d’ACCIÓ) que agrupa 28 empreses i entitats per augmentar la competitivitat del sector.
Plasgom, pionera en el desenvolupament de nous materials termoplàstics, ha destinat 0,5M€ a una planta pilot de compounding per crear materials plàstics innovadors. La companyia també té previst llençar a finals del 2016 una nova línia de productes plàstics per a l’automoció i la construcció que reduirà fins a quatre vegades els nivells d’emissions de substàncies volàtils a l’interior dels habitatges i dels vehicles.
Les exportacions suposen el 50% de la facturació total de Plasgom, percentatge que ha crescut de forma considerable els darrers cinc anys, i amb expectatives d’anar-se introduint a nous mercats on encara no tenen presència com els Estats Units.


Veure fitxa de l'empresa