Alstom contractarà 200 treballadors a la planta de Santa Perpètua

La multinacional francesa contractarà 200 persones durant aquest any a la seva planta de Santa Perpètua. La multinacional està buscant diferents perfils com personal de taller, enginyers, operacions i funcions de suport. La contractació es realitzarà per afrontar la fabricació dels 152 nous combois de Renfe o els del metro de Barcelona.


Aquests nous encàrrecs han potenciat la contractació de perfils involucrats en els diferents processos de fabricació com, per exemple, soldadura, pintura, acabats o proves, però també es necessitaran altres perfils com enginyers o personal de compres. Gràcies a aquestes noves incorporacions que preveu la companyia, la planta de Santa Perpètua acabarà acollint 1.200 treballadors, tant directes com indirectes.


A finals de 2021, la multinacional ja va incorporar 100 treballadors nous, el qual va fer que la planta d’Alstom al municipi de l’Eix de la Riera de Caldes acabés l’any amb 1.000 persones contractades, 800 directes i 200 indirectes. Durant el darrer any es van formalitzar 226 contractes, segons han explicat fonts de la multinacional a l’ACN.


Nous encàrrecs


Renfe va encarregar la fabricació de 211 nous trens, 152 dels quals es fabricaran a Santa Perpètua i la resta a la fàbrica d’Stadler a València. Aquest encàrrec té un valor de 1.447 milions d’euros per la multinacional francesa. A més, la planta d’Alstom també està treballant en la fabricació de nous combois per TMB, el metro de Singapur, de Luxemburg, el tramvia de Frankfurt i pel servei de rodalies de diferents ciutats de Xile.