Alstom, empresa pionera en la utilització de l’hidrogen en la mobilitat

Alstom, empresa pionera en la utilització de l’hidrogen en la mobilitat, és l'únic fabricant que ha posat ja en circulació trens propulsats per piles de combustible, a Alemanya, Països Baixos i Àustria.


L’empresa francesa SNCF Voyageurs,  ha estat la darrera en realitzar una comanda a Alstom de 12 trens de bimodals (catenària-hidrogen)  de la gamma de trens regionals Coradia polyvalent.


El contracte ascendeix a un total de 190 milions d'euros.


El tren Coradia polyvalent, bimodal catenària-hidrogen, respon a les exigències de la variada xarxa ferroviària francesa i té una autonomia de fins a 600 quilòmetres en trams de ferrocarril sense catenària. Aquest tren, de quatre cotxes i 72 metres de longitud. té una capacitat total de 218 places i el mateix rendiment i nivell de confort que la versió bimodal dièsel-elèctric. Es preveu que el primer tren comenci a circular en proves a finals de 2023.


A més, Alstom participa actualment en projectes d'hidrogen en altres països europeus com el Regne Unit i Itàlia.


Recentment, a més, Alstom ha anunciat l'adquisició de Helion Hydrogen Power, filial d'Areva especialitzada en el desenvolupament de cèl·lules de combustible d'alta potència, amb l'objectiu de completar les seves capacitats en tecnologies d'hidrogen.


Notícies relacionades


19.05.20 Els dos primers trens d'hidrogen del món completen amb èxit el seu any i mig de proves i el projecte pasa a la fase següent  (Font Alstom)