Cerabella, una història de lluita, superació i èxit

La història de Cerabella és una història plena de força de voluntat i treball. Des dels inicis de la companyia l'any 1862, l'empresa de la família Abella ha hagut de lluitar contra l'adversitat i sempre ha sortit guanyadora. Francesca Abella va obrir la finestra de la seva botiga de ciris després d'acabar de pagar el deute familiar que va haver d'assumir a causa de la tràgica mort del seu pare mentre treballava portant mercaderies.


Cerabella va començar com una botiga on es venien els ciris que s'utilitzaven, principalment, per il·luminar les cases. Però a causa del context canviant, ja que l'electricitat estava començant a arribar a les cases, el negoci va haver d'evolucionar i ho va fer gràcies a la decisió de comprar maquinària de segona mà per fabricar les seves pròpies espelmes de manera artesanal. Com explica Antoni Anglès, director de la companyia i cinquena generació de la família; "L'ADN familiar és adaptar-se i anar trobant oportunitats. No aconseguir èxits molt ràpids i grans; sinó un treball de formigueta, reinvertir, dedicació", resum.


L'empresa va sobreviure a la Guerra Civil i a la decisió del Concili Vaticà de 1959 de reduir l'ús d'espelmes en rituals religiosos i va redirigir la seva estratègia de negoci cap a les espelmes de disseny i olfactives. Anys més tard, aquesta idea va conduir a l'empresa cap a l'expansió internacional. Primer va ser per Europa i tot seguit els Estats Units, on després de tenir problemes amb el seu distribuïdor, van decidir obrir la seva pròpia sucursal a Miami l'any 2014.


Compromís amb Sentmenat


La companyia és una empresa referent en el seu sector a escala mundial, arribant a facturar més de 3,4 milions l'any 2020 i més de 4 al 2019, però també està compromesa amb el poble que l'acull, Sentmenat. Cerabella ha adquirit el compromís social amb l'Ajuntament de la població de l'Eix de la Riera de realitzar contractacions de personal tenint en consideració la Borsa de Treball del poble i les indicacions que li arribin des del consistori.


Ara, la família Abella s'enfronta a una nova adversitat. La matinada del 18 d'octubre les seves instal·lacions a Sentmenat es van incendiar, obligant la companyia a aturar la seva producció. Però en un nou acte de resiliència de Cerabella, el passat 25 d'octubre ja van anunciar a través de les seves xarxes socials que tornaven a començar la producció. La història de Cerabella contínua havent de fer front a capítols difícils, però sempre han sortit forts de les adversitats i aquest cop no serà diferent.