Com ser emprenedor/a d'un negoci ja en funcionament. Cas d'èxit Reempresa: Rostisseria La Cassola

L'Ana Maria Mora, una jove de Santa Perpètua de 29 anys, és reemprenedora des de fa menys d'un mes d’una rostisseria especialitzada en pollastres, croquetes i plats casolans típics. Per tal de fer créixer el negoci, li vol donar com a toc diferencial la seva manera de cuinar.
Amb el cedent van pactar un acompanyament per tal que li pogués transmetre tot el coneixement sobre el negoci i la seva clientela. L'Ana i el cedent van estar junts durant dos caps de setmana per poder fer tot aquest traspàs d'informació. A més, ell va realitzar un vídeo d’acomiadament als clients animant a les persones a què continuessin venint i el va publicar al Facebook. El venedor li ha cedit el compte de Facebook del negoci i ella ha creat un compte a Instagram per fer difusió de l'establiment.
Per poder fer front al pagament de la cessió del negoci, a les primeres compres a realitzar i alguna maquinària que ha adquirit, l'Anna ha pogut sol·licitar la capitalització de l’atur per inversió i també ha obtingut l'aprovació d'un microcrèdit per part de la Fundació Asca gràcies a la solidesa i a la bona preparació del seu pla d'empresa. Aquesta fundació és una entitat sense ànim de lucre mitjançant la qual es pot obtenir un microcrèdit sense interessos.


L'Ana Maria Mora preveu que necessitarà la incorporació d’una persona per treballar els caps de setmana i els dies festius.
Les negociacions prèvies abans de tancar l'operació van tenir una durada aproximada de quinze dies. Tot el tràmit de la negociació de la compravenda del negoci ha sigut molt senzill, segons manifesta l'emprenedora. Destaca també la facilitat que ha tingut per aconseguir la informació sobre el negoci per part del cedent des del primer moment.
L'Ana Maria encoratja a què si algú té ganes d'emprendre que ho faci!


Veure fitxa de l'empresa