Fedefarma obrirà un nou centre logístic a Palau-solità i Plegamans

El nou centre logístic a Palau-solità i Plegamans de Fedefarma suposarà una inversió de 35 milions d’euros. aquest nou centre aspira a ser el més modern d'Europa. La construcció d’aquest nou centre logístic permetrà que la companyia creixi en productivitat i en capacitat de servei a les farmàcies i suposarà un nou impuls a la línia d’innovació i creixement empresarial que segueix en els últims anys.


Aquest nou centre logístic està previst que estigui en funcionament l'any 2020, suposarà la generació de més de 200 llocs de treball en la zona, dins d’un sector que suposa el 7% del PIB de Catalunya i és clau no només en l'àmbit econòmic sinó també pel servei sanitari prestat a la societat.

El nou centre, que serà el de major capacitat productiva d’Espanya del sector, es construirà sobre una parcel·la de 34.700 m2 situada en una localització central per a l’activitat i complementària a la de l’actual centre logístic de Gavà. La nova planta actuarà a més com a centre regulador d’estocs per al conjunt de magatzems de la companyia, facilitant així la seva operativa i servei.


Des d’un punt de vista d’estratègia empresarial, aquest projecte s’emmarca en la trajectòria de consolidació de resultats econòmics positius i de creixement de quota de mercat experimentats en els últims anys. Segons dades de IQVIA (QuintilesIMS), Fedefarma és el distribuïdor farmacèutic que ha experimentat el creixement més gran a escala estatal durant el 2018, amb un creixement del 6,8%, cinc punts per sobre del seu mercat.


Fidels al seu esperit cooperatiu de retorn a la comunitat, estan compromesos no només amb la professió farmacèutica sinó amb la comunitat i el territori on prestem els seus serveis. Així, prop del 80% dels seus proveïdors són de caràcter local, la qual cosa minimitza els costos econòmics i mediambientals i dóna suport a la generació d’ocupació. La nova planta permetrà continuar aquest compromís amb l’entorn i el medi ambient, ja que el seu disseny s’ha dut a terme d’acord amb els requisits de la certificació mediambiental BREEAM.