Joguines Gaspar, més de 40 anys venent joguines

L’empresa JOGUINES GASPAR SL va iniciar la seva aventura empresarial fa més de 40 anys a Palau-solità i Plegamans, per iniciativa dels avis del Ramón Fábregas (actual propietari de l'empresa), abans que ell naixés. Mentre estudiava, el Ramón ajudava a estones als seus pares en la marxa de la petita empresa de joguines però, en els seus inicis, no tenia massa clar que continués amb aquest negoci familiar. Va ser per motius personals i familiars que, el Ramón, amb 20 anys, va posar el 100% dels seus esforços en tirar endavant amb l’empresa.
L’any 2009 el seu pare es va jubilar i va agafar les regnes del negoci. És una situació característica de moltes de les empreses del teixit empresarial català, on la direcció passa de generació en generació. Un element comú també a la majoria de PIME familiars que venen determinats productes i serveis en els darrers anys és la necessitat de “renovar-se o morir”. L’any 2010 Amazon va contactar amb l'empresa per proposar-los la col·laboració amb ells, i en aquell moment va començar l’experiència virtual. La venda per Amazon ha anat en augment des de llavors, de tal manera que ara suposa el 85% del total de les vendes de JOGUINES GASPAR (el 70% de joguines es venen fora d’Espanya). Actualment l'empresa ven per tota Europa, Amèrica, Àsia, Indonèsia, Estats Units… S’ha trobat, sense voler, amb un públic que, en principi, no buscava. I, per cert, no fa massa que ha rebut la primera comanda on-line des de Palau.
Segons la companyia, els valors més importants per tenir èxit venent per aquest via, anomena el ser competents, àgils, eficaços i seriosos. Sens dubte, l’exemple de JOGUINES GASPAR resulta un model que barreja aquests valors i també humilitat, saber fer, intuïció i adaptabilitat al canvi social i tecnològic.


Veure fitxa de l'empresa