Kira Franch, una clínica dental amb un gran compromís social

El centre, ubicat a Polinyà, provoca el somriure a les persones més desfavorides des del 2009


La Clínica Dental Kira Franch és una empresa d’origen familiar que va néixer l’any 1995 a Barcelona. Des de fa 12 anys tenen una consulta a Polinyà. Des del 2009, la clínica col·labora en diversos projectes socials. Entre d’altres,  des del 2014  ofereix  els seus serveis de manera altruista a persones de Polinyà amb pocs recursos, que són remeses prèvia valoració dels  Serveis Socials de l’Ajuntament, sense rebre cap mena de compensació econòmica per part del consistori. Des del 2017, col·labora amb Refugees Wellcome, ONG de Sabadell que ofereix assistència odontològica gratuïta a refugiats.


També realitzen tasques de voluntariat durant el període de vacances en diversos països d’Àfrica, prestant atenció i oferint tractaments bucodentals a les poblacions més desfavorides. L’origen d’aquesta aventura solidària  foren  els voluntariats que van començar a fer en família a partir d’un viatge de plaer  a l’Índia.  A la tornada d’aquest viatge es van posar en contacte amb l’ONG Dental Coop per atendre pacients de l’assistència social a la seva clínica. Passat un temps, la mateixa ONG els hi va proposar fer un voluntariat a Àfrica. Es tracta d’una família molt activa i compromesa amb la societat. Es van consolidar com a associació sense ànim de lucre el 2017, amb el nom OHANA SOMRIURES PEL MÓN 


En una tasca de sensibilització a la població per tenir cura de la seva higiene bucal, la Clínica Dental Kira Franch  organitza de forma periòdica sessions formatives totalment gratuïtes a la seva consulta per ensenyar als nens del municipi de Polinyà a tenir cura de la seva salut dental.


Tenim doncs, al territori, una mostra excel·lent de com es conjuga la solidaritat amb l’atenció sanitària en la societat, i de com es combina el saber dels membres de la clínica amb la pràctica en la població més desfavorida.


Veure fitxa empresa