L'empresa perpetuenca Tèxtil Ortiz fabrica teixits per a bates d'alta protecció

L’empresa perpetuenca Tèxtil Ortiz, situada al polígon Can Vinyals, s’ha reinventat per adaptar-se a les necessitats derivades de l’emergència sanitària que ha generat la Covid-19.


Aquesta fàbrica, fundada el 1954, es dedica habitualment a la confecció de teixits per a moda. Això era així fins a finals de la setmana passada. Tèxtil Ortiz ha començat a crear teixits específics per a bates de protecció sanitària.

Es tracta de bates d’alta protecció de color blanc natural amb acabat repel·lent a l’aigua, a l’oli i de membrana impermeable. Es tracta d’un material reutilitzable després de rentar-se a bugaderia. Amb aquest teixit fet 100% a Santa Perpètua i Polinyà amb energia 50% verda s’estan confeccionant bates a Badalona, Granollers, Guadalajara, Lleida, Mataró, Sabadell, Tarragona, Terrassa i Saragossa. Aquest material s’ha començat a servir a centres hospitalaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), Clínica Quirón, a Madrid als hospitals La Paz i 12 de octubre, i també a d’altres centres al País Valencià, País Basc, Castella i Lleó i Andalusia.


L’empresa Tèxtil Ortiz ha optat per aquest teixit reutilitzable perquè és una firma molt conscienciada amb el medi ambient i no creu en productes d’un sol ús. La fàbrica es troba al polígon Can Vinyals i ha canviat la seva producció per produir teixit per poder confeccionar bates d’alta protecció per als equips sanitaris. La manca d’aquest material ha motivat el canvi i ara l’empresa ja té roba per fer tres milions de bates i opció de tenir roba per fer-ne 300.000 més cada setmana.


Veure fitxa de l'empresa