La planta d'Alstom de Santa Perpètua es convertirà en la primera fàbrica 4.0 del sector ferroviari a Espanya

El centre industrial d' Alstom de Santa Perpètua de Mogoda es convertirà en la primera fàbrica 4.0 del sector ferroviari a Espanya, en una aposta per la transformació digital, que contempla tant la integració de les últimes tecnologies com la potenciació del seu capital humà.
Aquesta planta d' Alstom ja està treballant en l'aplicació de sistemes intel·ligents en els processos de producció, basats en el disseny 3D, implantació de nous sistemes de gestió de fabricació MES (Manufacturing Execution System), fabricació additiva, sensorització d'equips, robòtica o realitat augmentada, entre altres tecnologies que permetran a la companyia millorar les seves cadenes i processos de producció.
La planta de Santa Perpètua de Mogoda, inaugurada en 1994, és la més moderna del grup en tota Europa i una de les poques plantes de Alstom capaç de fabricar, en les mateixes instal·lacions, trens d'alta velocitat, regionals, tramvies i metros; i s'han fabricat tots els trens d' Alstom que circulen per Espanya. Actualment el 90% de la seva producció es dedica a l'exportació, amb projectes a Austràlia, Europa, Nord d'Àfrica, Orient Mitjà i Llatinoamèrica.
Alstom Espanya és el segon major ocupador del sector del transport ferroviari a Espanya, amb prop de 2.000 treballadors en 19 centres de treball. La companyia compta amb una planta industrial dedicada a la fabricació de trens i amb 4 centres d'innovació per al desenvolupament de programes R+D en matèria de seguretat ferroviària, senyalització, manteniment i trens.
Com a part del seu projecte de fàbrica 4.0, i per integrar millor la cadena logística i de disseny, Alstom posarà a la disposició dels seus proveïdors d'un parc de fins a 30.000 metres quadrats de noves naus. Amb aquesta integració s'agilitaran processos, es millorarà la col·laboració en innovació i desenvolupament i s'afavorirà la integració entre proveïdor i fabricant.


Veure fitxa de l'empresa