Relats, Millor Empresa d'Automoció de l'Any a la 1ª Edició dels Premis CIAC

Relats és una mitjana empresa familiar catalana amb seu a Caldes de Montbuialtament internacionalitzada, que fabrica tubs aïllants elèctrics i tèrmics flexibles, fundes de protecció mecànica i de reducció del so i components d'aïllament electromagnètic, especialment aplicables als sectors d'automoció i el transport col·lectiu -l'aeronàutica i el ferrocarril-, de l'electricitat i l'electrodomèstic i de les energies renovables. Al mateix temps, continuen desenvolupant nous mercats i aplicacions en indústries com la mèdica.
L'empresa va ser fundada el 1957 a Caldes de Montbui per Vicenç Relats Arimon i durant més de vint anys va produir teixit convencional per a diverses aplicacions industrials. A principis dels anys 70, fruit de la relació amb fabricants d'aïllants elèctrics i de fil de coure esmaltat, va sorgir la necessitat de fabricar trena de fibra de vidre. Aquest va ser l'inici de la principal i actual activitat de la companyia. Relats dissenya i produeix una àmplia gamma de productes amb un substrat tèxtil per a sistemes motors, de frens, per a cables push pull, tubs de goma i metàl·lics, entre molts d'altres. Amb presència a quatre dels cinc continents, a través de les cinc plantes de fabricació (a Catalunya, el Regne Unit, la Xina, Mèxic i el Marroc) el grup Relats treballa per les empreses de components que proveeixen les principals marques mundials de la indústria de l'automoció, l'aeronàutica, el ferrocarril, el sector elèctric i dels electrodomèstics, que han homologat els seus productes.
Recentment, l'empresa ha estat guardonada amb el premi a la Millor Empresa  d'Automoció de l' Any a la Primera Edició dels Premis CIAC (Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya). Aquests guardons reconeixen les empreses que amb la seva activitat fomenten la competitivitat de la indústria de l'automoció. El premi amb què s'ha reconegut Relats és una distinció per a companyies amb una trajectòria consolidada i un pes significatiu en el sector.


Veure fitxa de l'empresa