Uriach, cinc generacions i gairebé 200 anys d'història

El grup farmacèutic Uriach, fundat el 1838 i instal·lat a Palau-solità i Plegamans des de l'any 2002, s'acosta als 200 anys d'història. És la farmacèutica més antiga d'Espanya i una de les més longeves d'Europa
Actualment la família Uriach al capdavant de la propietat ja va per la cinquena generació. Cadascuna de les generacions ha anat afegint un canvi rellevant que ha fet evolucionar la companyia. La primera generació va ser la de la creació de l'empresa, mentre que la de la segona va convertir la farmàcia en un laboratori.
La tercera generació va fer créixer el negoci sobretot amb llicències d'empreses multinacionals que es comercialitzaven a Espanya, i la quarta va afegir el component d'R+D que va generar una etapa de molta expansió amb productes importants sorgits de la investigació. Amb la cinquena generació, el model de gestió canvia i la família va decidir restringir el seu paper al d'accionista abandonant la gestió del dia a dia.
Uriach s'enfoca ara a productes que també poden anar més enllà de les farmàcies, tots aquells que no requereixen recepta mèdica i s'engloben dins del consumer healthcare.
Per créixer a l'exterior Uriach busca la presència directa en països propers, com una filial a Portugal i amb la compra de la italiana Laborest. Potencien les col·laboracions amb diversos socis per introduir els seus productes a nous mercats. Actualment Uriach ja és present a més de 70 països i les vendes fora d'Espanya suposen el 50% del total, compta amb una plantilla de 750 treballadors i 132 milions d'euros de facturació l'any 2015.


Veure la fitxa