Venvirotech participa en el PERTE agroalimentari amb 14 empreses més liderades per Ametller Origen

Amb l’objectiu de captar fons europeus Next Generation ha nascut el projecte Agorsmed: Agroindústria Sostenible i circular en el corredor del Mediterrani. Aquest projecte estratègic (PERTE) està liderat per l’empresa catalana Ametller Origen i si sumen 14 empreses, entre elles, la startup situada a Santa Perpètua de Mogoda, Venvirotech Biotechnology.


El projecte engloba a cinc comunitats autònomes; Aragó, Catalunya, Madrid, Múrcia i València on es preveu la creació de 300 llocs de treball fins al juny de 2025. L’aliança d’empreses té prevista la inversió al projecte de 43,9 milions d’euros. Amb els fons europeus es pretén obtenir 15,2 milions i també s’ha sol·licitat un préstec de 6,2 milions.


L’objectiu del projecte Agorsmed, en el qual participa l’empresa de la Riera de Caldes, és plantejar la transformació dels processos de la cadena de valor agroalimentària per tal d’aconseguir la descarbonització de la indústria, la millora de la sostenibilitat del producte i la circularitat dels processos.


Les empreses que participen han desenvolupat un total de 22 projectes primaris al voltant del pacte; tres projectes d’estalvi energètic, quatre de desenvolupament experimental, quatre d’investigació industrial, quatre d’innovació en matèria de processos i set de protecció del medi ambient.


 


Veure fitxa de l'empresa


Font: La Vanguardia