Veus pròpies | Jordi López, director general de Rieusset

Rieusset és una empresa que es dedica a la fabricació d’embalatge flexible i etiquetes pels sectors de l’alimentació, begudes, higiene, tabac i farmàcia. 


Actualment, quin és el principal repte que encara la seva empresa?


La sostenibilitat, entesa des dels tres eixos (medi ambient, social i econòmic) és un repte que ens està obligant a obrir-nos a una nova forma de gestió de l’empresa.


Al 2020, la seva empresa ha participat al programa “Via C” on s’ha dut a terme un  assessoraments especialitzats d’Economia Circular, com valora aquesta experiència?


Bàsicament, hem realitzat un diagnòstic de circularitat on, a més d’entendre que és l’economia circular i quines són les tendències legislatives i del mercat, hem analitzat com esta el nostre model de negoci per encarar aquest repte. La participació en el programa “Via C” ens ha ajudat a veure quines són les mancances que tenim en aquesta àrea per poder definir un full de ruta que ens permeti, no tan sols complir amb el que la llei exigeix, sinó amb el que les parts interessades ens demanen.


Ho recomanaria a altres empreses?


Totalment. Sobretot, ho recomanaria a aquelles empreses que no sàpiguen com abordar aquest repte. 


Enguany també han iniciat la participació al programa “Task Force – Indústria 4.0”, per accelerar la Transformació Digital. Com està anant l’experiència?


Com nosaltres ja havíem fet el diagnòstic un parell d’anys enrere amb un assessor acreditat d’ACCIO i disposàvem d’un full de ruta, l’assessorament ha consistit en ajudar-nos a cercar empreses que poguessin fer-nos propostes sobre com abordar els projectes tècnics que ens havíem plantejat i no sabíem qui en el mercat podia fer-ho. Encara estem de ple en el projecte i no puc concloure quina serà l’aportació final però si puc dir que, fins ara, ens ha aportat idees sobre com dur a terme el projecte escollit i conèixer empreses que ho poden fer. 


Ho recomanaria a altres empreses?


Sí ja que ens ha desencallat un projecte que no sabíem com tirar endavant. 


Actualment, què és el què més troba a faltar en el territori que beneficiaria a la seva empresa? 


El que més destacaria és la manca de professionals que sàpiguen treballar en el tipus de màquines que tenim. Aquest és un mal que fa temps suplim amb formació interna però a un cost massa elevat. 


Si que haig de dir que la tasca que es fa des del àrea de desenvolupament local i comerç de l’Ajuntament de Santa Perpètua, és una tasca a potenciar, ja que penso que pot ser l’ingredient que falta per apropar les empreses del territori per a que col·laborem i generem sinergies que d’altra banda mai no aprofitaríem. Per això, i amb l’esforç de les empreses que hi som -sense una conscienciació clara en aquest sentit tampoc triomfarem- crec que podríem convertir el territori en un pol d’excel·lència del qual tots ens beneficaríem.


[Entrevista]