Veus pròpies | Jordi Mongay, Director indústrial de Pirobloc

Pirobloc és una empresa especialitzada en calderes d’oli tèrmic. Oferim solucions clau en mà, on s’inclou el disseny, fabricació, instal·lació, posada en marxa. A part, el manteniment.


Els nostres sectors son múltiples, des de l’alimentari o petroquímic, passant pel tèxtil, bugaderia, flexografia, etc., i amb presència a més de 80 països. 


Actualment, quin és el principal repte que encara la seva empresa?


Superar les incerteses de la pandèmia que estan generant a tots els sectors i que les inversions es reactivin amb més força. També trobar l’encaix als nous reptes a nivell medi ambiental, la introducció de tecnologia en l’àmbit de l’industria 4.0, i generar una organització encara més resilient, entre d’altres.


 La seva empresa ha participat recentment al programa d’assessorament tecnològic sobre “Indústria 4.0”, per accelerar la Transformació Digital, com valora aquesta experiència?


Hem rebut l’assessorament d’un especialista per tal de cercar un objectiu ja definit per la direcció, o bé un de nou. A més de, a través d’algun mètode de treball grupal, potenciar un grup intern per desenvolupar aquest repte. Sempre vinculat a millorar un punt clau per arribar a ser una empresa més competitiva. A Pirobloc, ens ha aportat el trobar un camí per on desenvolupar un projecte d’innovació per un producte/servei nou. En conclusió, ha estat una participació molt positiva.


 Ho recomanaria a altres empreses?


Sens cap mena de dubte que ho recomano. Si pogués repetiria. Assessorament expert amb zero cost, a part de dedicar unes quantes hores d’algú de l’empresa.


La veritat que és un programa perfecte per a les pimes, ja que obliga a l’organització a dedicar el temps que sempre manca per tal de tirar endavant projectes de millora.


 També heu participat al programa “Via C” on s’ha dut a terme un  assessorament especialitzats. En què ha consistit l’assessorament?


En realitzar un anàlisi dels processos de gestió, i un anàlisi dels temps dedicats a les diferents fases dels darrers projectes realitzats. L’objectiu, era poder millorar la cadena de suministre – Supply Chain – per tal de reduir el temps d’entrega dels nostres projectes.


 Què li ha aportat a la seva empresa?


La trobada de diferents vies per ajudar a l’empresa a ser més àgils a les entregues, i poder complir amb els nostres compromisos envers els clients.


 Com valora la participació al programa?


Molt positiva. I també sens dubte ho recomanaria, i ho aprofitaria com a palanca de transformació interna. El dia a dia, no ens deixa veure més enllà, especialment al propietari, Gerent, Director General o de Fàbrica. Cal dedicar temps a pensar que som hi que volem ser, i traçar un rumb clar per on navegar. El programa Via-C pot ajudar a iniciar aquest viatge.


Actualment, què és el què més troba a faltar en el territori que beneficiaria a la seva empresa? 


Al final, una mica de tot, mai es suficient. Ara bé, si hagués de demanar una cosa seria centres I+D+I+I. Jo afegeixo una segona “i”. Investigació, Desenvolupament, idees i innovació. Amb bones idees i els recursos necessaris es poden fer moltes coses.


Penso que caldria disposar al servei de les empreses del territori un centre potent públic privat per poder donar sortida a aquelles fantàstiques idees que dins de les pimes hi ha però que per manca de recursos propis o talent, no poden veure la llum. Al territori tenim un teixit industrial potent i que podria arribar a ser líder al sud d’Europa.


Alguna cosa que voldries afegir?


Seria injust acabar aquesta entrevista sense donar les gràcies a l’oportunitat que des de l’Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda, i per extensió els Ajuntaments de la Riera de Caldes que ens van brindar per fer el programa Via-C, i Task Force a cost cero. També agraïr el bon treball fet a Ricard Rocosa, l’assessor.