Veus pròpies | Marga Requena, Directora de màrqueting i vendes de Metalic Solutions

Metalic Solutions es va constituir al 2014, especialitzant-se en el sector metal·lúrgic a través de serveis que inclouen taller auxiliar de matriceria, estampació, embotició, cisalla, plegat i premsa, soldadura, muntatge de conjunts i prototipatge.


Quin és el principal repte que encara la seva empresa actualment?


Metalic Solutions és una empresa de serveis, i per tant cuidem dels nostres clients. El repte és que els nostres clients pensin en nosaltres quan busquin solucionar un problema o desenvolupar un projecte.


Des de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’Associació de Municipis de l’Eix la Riera de Caldes promovem projectes de millora de l’eficiència i la sostenibilitat a les empreses. En què consisteix un sistema de recollida selectiva de residus?


La posada en marxa de les deixalleries o punts de reciclatge evita l'abocament incontrolat de residus no comuns, disminueix riscos ambientals i es millora el tractament dels residus, ja sigui reutilització, reciclatge, valorització energètica o eliminació de forma segura en abocadors controlats.


Com contribueix Metalic Solutions a aquest objectiu?


Hem desenvolupat un ARMARIO PUNTO LIMPIO. És un armari contenidor per a reciclatge de diversos tipus de residus: piles, bateries, carregadors, taps de plàstic. I un espai per reciclar oli vegetal.


En altres projectes anteriors, hem treballat en col·laboració amb una empresa especialitzada en el subministrament de les ampolles contenidors per dipositar l'oli reciclat.


Cap a qui va dirigit?


A qualsevol empresa o entitat que vulgui apropar el reciclatge a les persones, sobretot d’un residu com és l’oli.


Quins avantatges ofereixen aquestes estacions de punt de recollida respecte d’altres models de recollida?


La inversió és pot amortitzar amb diferents opcions:  1. Venda de l'oli utilitzat recollit.

  2. Venda de l'espai publicitari al panell frontal del punt de reciclatge. Aquest panell es pot convertir en pantalla digital.

  3. Venda d’espai publicitari a les ampolles de recollida d’oli.


Com va sorgir la idea d’iniciar aquesta línea de negoci a l’empresa?


Una empresa d’Alemanya ens va contactar perquè volia convertir la seva nau en un centre de treball sostenible.


Actualment, què és el què més troba a faltar en el territori que beneficiaria a la seva empresa? (Infraestructures? Centres d’Innovació? Persones amb talent? Serveis específics? Associacions? Programes de suport?...)


M’agradaria que es fessin reunions de networking amb les empreses de l’Eix Riera de Caldes. Perquè el networking fa més visible i promou els negocis I obre portes a noves oportunitats.


Les empreses podriem col·laborar amb altres empreses més properes i estalviar ports i afavorir, de nou, al medi ambient, reduint emissions.


Altres comentaris, observacions que creguis convenients o que s’hagin d’explicar de Metalic Solutions


L´equip professional tant d´enginyers, com de dissenyadors o d’operaris que formen part de Metalic Solutions 3000 té capacitat per crear, dissenyar i fabricar amb la màxima qualitat nous productes. Disposem d´un immens potencial tant humà com tecnològic, que posem al servei dels nostres clients per a nous desenvolupaments pràctics.


A més, donem servei en estampació de peçes metàl·liques, sorrejat, soldadura i pintura.