Veus pròpies | Marta Sebastià, Export Manager de Formex

Formex és una empresa industrial especialitzada en la construcció de maquinària per a la industria de la pastisseria. Enguany complim 50 anys.


Quins és el principal repte que encara la seva empresa actualment?


La consolidació del projecte de gestió integral de l’empresa: gestió comercial, disseny, projectes, producció i logística. 


La seva empresa ha participat recentment al programa d’assessorament tecnològic sobre “Indústria 4.0”, per accelerar la Transformació Digital, com valora aquesta experiència?


Una experiència molt positiva perquè el dia a dia moltes vegades no ens permet veure la nostra empresa des de una altre perspectiva i molt menys ens fa qüestionar les coses.


L’assessorament et permet justament això, veure les coses d’una altre manera i plantejar-te solucions que pensaves que no estaven al teu abast.


En què ha consistit l’assessorament?


En reflexionar sobre les necessitats de l’empresa, la situació que viu i els reptes que se li presenten. Sacsejar la nostra ment i la idea que tenim de la nostra pròpia situació.


Què li ha aportat a la seva empresa?


Solucions. Després de l’anàlisi de la situació i de les necessitats ens van oferir solucions als reptes que tenim.


Com valora la participació al programa?


Molt positivament. Tenir la visió de la teva empresa des d’una altre mirada, i no una qualsevol! És un assessorament de persones molt preparades i amb molta experiència.


Ho recomanaria a altres empreses?


Sens dubte. Si una empresa vol consolidar-se, o créixer és totalment necessari. Aquesta és una oportunitat que no podem deixar escapar.


Actualment, què és el què més troba a faltar en el territori que beneficiaria a la seva empresa? (Infraestructures? Centres d’Innovació? Persones amb talent? Serveis específics? Associacions? Programes de suport?...)


Els industrials en general trobem a faltar mà d’obra preparada, formació especialitzada per personal en actiu i promoció de graus industrials entre el jovent. 


Altres comentaris, observacions que creguis convenients o que s’hagin d’explicar de Formex


Som una empresa petita, però fem les coses ben fetes i ens considerem preparats per enfrontar-nos als nostres competidors més grans.