Zonair 3D tanca un 2021 molt positiu i ampliarà la fàbrica de Caldes

La companyia ubicada a Caldes de Montbui que va néixer l'any 2006 ha tancat un 2021 amb xifres molt positives. La companyia catalana s'ha vist beneficiada per la crisi sanitària d'aquests últims anys, ja que la preocupació per la puresa de l'aire s'ha vist elevada a la màxima potència.


Fa setze anys la companyia va veure la llum amb l'objectiu d'eliminar la presència de virus dintre dels hospitals. Aquesta tecnologia la van desenvolupar conjuntament amb investigadors de La universitat Politècnica de Catalunya. Amb el temps, i l'ampliació del seu catàleg, Zonair 3D va arribar a aconseguir l'aval del Consell superior d'investigacions científiques (CSIC).


Sense dubte, la conjuntura dels últims anys ha beneficiat la companya vallesana, així ho explica Trillo: "Els ingressos han pujat significativament. Hem facturat 10 milions d'euros en 2021 i la previsió per 2022 és duplicar aquesta xifra. I si no fos per la crisi de subministraments encara podríem créixer més", comenta.


Ampliacions a la planta de Caldes


Zonair 3D dona treball de manera directa a unes 50 persones, 30 de les quals treballen a la planta del municipi de l'Eix de la Riera, en la que, tal com explica Trillo, es preveu realitzar una inversió de mig milió d'euros durant aquest any per ampliar-la. Des de la planta de Caldes distribueixen els seus productes a hospitals, empreses del sector de l'automoció, ferroviari, hoteler, bancari i un llarg etcètera. A més, també exporten a països de l'estranger, on es produeixen la matitat de les seves vendes.


A finals del darrer any, la companyia va guanyar el premi European Technological Awards en reconeixement de la seva tecnologia. El seu fundador ha vist recompensada la seva visió, ja que l'any 2006 no s'apostava per aquest tipus de tecnologia, però amb els anys i una pandèmia mundial, s'ha vist la importància de tenir aires nets en espais interiors.